Foto: Kenta Jönsson
Ulf Einarsson blev matchhjälte i dramat på Zinkensdamm.

Söndag 26 Feb 2012 15:17

Uträknat Bajen tog första ronden

- Einarsson avgjorde berg- och dalbanematch

TV-tittarna fick ett drama från Zinkensdamm serverat genom kvartsfinaldrabbningen mellan Hammarby och Västerås. Matchhjälte blev hemmalagets Ulf Einarsson som avgjorde i förlängningen med sitt 5-4 mål. Detta trots att stockholmarna spelat en timme av matchen samt förlängningen med en man mindre, då Patrik Nilsson fått spegla sig i Roland Fagers röda kort, efter protest mot en utvisningssituation.

Slutspelet har börjat! Det märktes på alla sätt i Stockholm när Hammarby tog första ronden i kvartsfinalen mot Västerås. En annan intensitet, täta och hårda närkamper men framförallt en hel del känslor som florerade i luften.

Ulf Einarsson var het under matchen och det var inte ologiskt att just han blev matchvinnare med sitt 5-4 mål. Men mycket hann hända innan det.
Efter en bra Hammarbystart med en tidig 2-0 ledning skedde den stora snackisen efter halvtimmen spelad - då Patrik Nilsson drog på sig ett lindrigt matchstraff efter protest mot en utvisningssituation. Hammarby fick därefter spela resten av matchen med med en man mindre. Trots detta skaffade sig hemmalaget en rättvis 3-0 ledning innan pausvilan tog vid.

Utvisningar nära knäcka Hammarby
I den andra halvleken fick gästerna chansen till kontakt då Hammarby drog på sig tre utvisningar på kort tid. Västerås tog kontakt – och mer där till. Efter två reduceringsmål, satte VSK ännu mer tryck på ett till synes tröttkört och uträknat Hammarby. Man både kvitterade och gick upp i en 4-3 ledning efter ett hörnmål av Tomas Knutsson.

Men ett tilltufsat Hammarby reste sig på nytt och efter att Jesper Eriksson kvitterat gick matchen till en förlängning. En förlängning där utvisningarna fortsatte att hagla – och nu även drabbade Västerås. I detta läge steg en av matchens bästa spelare fram och avgjorde dramat – Ulf Einarsson. Detta i en kvartsfinal som bjöd på det mesta, och som nog upplevdes som en hisnande berg och dalbanetur för såväl TV-tittare som de dryga 3000 på läktarna.

Kommentarer fr?n Disqus
Mest lästa