Ryssland - Sverige
Foto: Martin Henriksson
Mikhail Sveshnikov klappas om efter sitt eleganta 5-2-mål.

Torsdag 2 Feb 2012 16:07

Tankeställare för Sverige

- Ryssland visade klass när det behövdes

Ryssland vägde tyngre än Sverige i VM-gruppspelets avslutande match och kunde vinna med 6-2. Sverige mäktade inte med att upprepa varken den solida defensiv eller målfarlighet man visat upp under veckan, då motståndet idag var av betydligt högre kaliber.

Det var tydligt att Sverige, lite tagna på sängen av ett aggressivt och anfallsvilligt Ryssland i den första halvleken hade svårt att få till det spel presterat tidigare i veckan. Det var krympta ytor och kompakta ryssar som anföll med hög intensitet. Den tidigare solida svenska defensiven fick kapitulera vid tre tillfällen i den första halvleken. Men ännu en gång var också Sverige effektiva och utnyttjade sina fasta situationer då de två målen i den första halvleken kom till via hörna från Stefan Erixon samt en straffretur av Ted Bergström trots att ryssarna styrde matchbilden.

Efter att ett betydligt alertare och högre pressande Sverige försökt att ta initiativ i den andra halvlekens inledning drabbades man av ett bakslag när den finske domaren Kainiainen tilldelade ryssarna en tveksam straff. En straff som dagens tremålsskytt Sergej Lomanov förvaltade till 4-2 varav den svenska nytändningen avtog.

"- Vi kom inte upp i nivå idag"
Matchens stora behållning var annars Mikhail Sveshnikovs eleganta nummer vid 5-2, när han ensam visade upp det unika som bor i sin repertoar då han lurade svenskar till både höger och vänster innan han från snäv vinkel lade in bollen via Andreas Bergwalls vänstra stolpe. En uppvisning i den högre skolan. I slutet ökade Jevgenij Ivanushkin till 6-2 via en hörnkanon och Franco Bergman med manskap har fått en tankeställare inför lördagens semifinal mot Kazakstan.

Truppen är annars nu helt intakt då Daniel Mossberg anlänt och idag fanns med på banan, men inte heller han kunde lyfta det svenska spelet som idag saknade fart, energi, intentioner och inte klarade att ta kommando och utmana ryssarna för att ta tag i taktpinnen i matchen.

” - Vi kom inte alls upp i nivå idag, så det var väldigt tungt. Vi gör inte det vi har pratat om innan och då blev det såhär”, sa en i matchen ganska anonym Per Hellmyrs till TV10 efter matchen. En Hellmyrs som även de senaste dagarna varit drabbad av feber.

Målen:
0-1 Sergej Lomanov (15), 1-1 Stefan Erixon (18), 1-2 Pavel Ryazantsev (20), 2-2 Ted Bergström (33) straffretur, 2-3 Sergej Lomanov (36) straff, 2-4 Sergej Lomanov (51) straff, 2-5 Mikhail Sveshnikov (59), 2-6 Jevgenij Ivanushkin (89)

Kommentarer fr?n Disqus
Mest lästa